Asociația pentru Creșterea Comunității prin Egalitate de Șanse și Sănătate

gallery/1426548415_twitter_circle-48
gallery/1426548398_facebook_circle-48
gallery/sigla color1
gallery/sigla color1
gallery/photo2

Activități și proiecte
 

 

CUVINTE PENTRU SĂNĂTATE

Un proiect European Solidarity Corps

desfășurat în Constanța, România

Asociațiile Creative+ și ACCESS sunt partenere în desfășurarea acestui proiect care își propune să creeze o legătură între medicul curant și pacientul internat, astfel încât comunicarea despre evoluția stării de sănătate să fie îmbunătățită.

  

Descrierea proiectului

 

Scop: instruirea a doi voluntari și oferirea de experiență concretă în spital pentru facilitarea comunicării între medic și pacient.

Perioada: 01/03/2018 – 31/07/2019 – 5 luni

Loc: Constanța, România

Cine: 2 voluntari români, cu vârsta între 18-30 ani; tineri motivați de a desfășura o activitate în zona asistenței sociale și a îngrijirii medicale.

Activitate: voluntarii își vor desfășura activitatea în spital, într-o secție de chirurgie, timp de 5 luni, cu un program zilnic de 8 ore.

Ce se oferă voluntarilor:

  • Găzduire gratuită la Constanța în timpul celor 5 luni de proiect
  • Alocație de hrană lunară
  • Bani de buzunar
  • Abonament pe mijloacele de transport în comun din orașul Constanța
  • Telefon și acces la Internet
  • Training în concordanță cu activitățile desfășurate

În plus, voluntarul primește Youthpass, adică un certificat de voluntariat care atestă competențele obținute și este recunoscut de angajatorii din Europa (https://www.youthpass.eu/ro/about-youthpass/about/).

Înregistrarea în proiect este electronica, astfel că voluntarul se va afla în baza de date a Comisiei Europene și va participa la diverse întâlniri europene sau naționale ale voluntarilor, precum și la training-uri organizate de Agenția Naționala din București. Voluntarii pot participa ulterior la conferințe sau seminarii europene de management sanitar.

Puteți obține informații suplimentare la telefon 0722 456465.

Pentru a aplica, trimite un CV si o scrisoare de motivatie pe una din adresele: clubcreativplus@gmail.com sau office@accessromania.ro

gallery/european solidarity corps